HTML

Jó éjt! Altatássegítő praktikák.

2014.08.20. 11:25 KriszTi

Az éjszakai altatást segítő praktikák:

- Kórházból hazaérkezés napjától mindig ugyanabban az időpontban fürdessünk, etessünk és altassunk az este folyamán.

- A fürdővízbe cseppentett pár csepp gyógyszertári levendula- és citromfűolaj egyrészt nyugtató hatású, másrészt fertőtlenít is.

- Bukós, refluxos, hasfájó babák ágyának fejrész alatti ágylábai alá egy-egy lexikon elhelyezésével kis mértékben megemelkedik az ágy a fejrésznél, amelllyel csökkenthető a baba kellemetlen érzete és nagyobb biztonságban tudhatjuk, amíg nem vándorol a baba az ágyban. Ez nagy segítség a hasfájós sírások esetén. Ha a baba hason fekszik és bukik egy nagyot, akkor a fejrésznél megemelt ágy csökkenti a kockázatokat. A hason fekvő baba a mozgása révén saját pociját masszírozza és szintén csökkenhetnek a hasfájós tünetek, szabadon távozhat a kellemetlenséget okozó levegő a baba hasikájából.

- Éjszakai és esti pelenkázásnál és egyéb teendők elvégzésénél célszerű a halvány éjszakai fény használata.

- Etetés után alapos büfiztetés következzen. Hintaszék, óriáslabda és egyéb hintamozgást előidéző ülőalkalmatosságok segítik a büfiztetést a szülőnek.

- Ugyanaz az ének, mondóka, vagy bármi, ami mindig ugyanaz és lehetőleg nem túl hosszú időt vesz igénybe, segít a babának beazonosítani, hogy most aludnia kell.

- A szobába tengeri sós-levendula illóolajos párologtatás szintén nyugtat és tisztítja a levegőt. A gyertyát oltsuk el, amikor kijövünk a szobából! Éjszakai fény tipp: http://gyerekes.blog.hu/2014/08/19/_felek_a_sotetben_ejszakai_fenyek

- A baba további nyugalmát segítik a levendulával kitömött vászonfigurák is. A lényeg, hogy ne legyen lenyelhető, fulladást okozó része!

Jó éjt, fáradt kisanyukák!

További családokat érintő praktikák és érdekességek találhatók a www.gyerekes.hu blogmegosztó oldalon.

IMG_3752.JPG

Szólj hozzá!

Címkék: bukás gyerekek levendula fürdetés éjszakai sírás altatás hasfájás babák büfiztetés hasfájós baba gyerekes.hu éjszakai altatás babák altatása

A bejegyzés trackback címe:

https://torpixek.blog.hu/api/trackback/id/tr226620223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása